2010. szeptember 18., szombat

Válaszok...

...A Mei Tai használatához a babának nem kell tudnia ülni, ez minden megfelelő hordozóeszköznél igaz. A jó Mei Tai is biztosítja a kívánt széles terpeszű testtartást, és nem egyenesíti ki a baba gerincét, viseléskor a baba hozzánk simul, testét mindenhol egyenletesen öleli körül és támasztja a Mei Tai. A baba súlyát a Mei Tai egyenletesen oszlatja el, több súlyt helyezve a vállra és a hátra, kevesebbet a derékra. A baba az összes hordozási változatnál arccal és testtel a hordozó személy felé forduljon, nem ajánlatos arccal kifelé fordítani.
A babát Mei Tai-ban kb. 7 kg-s súlyig hordozhatjuk elöl, utána háton hordozzuk, vagy amennyiben hasznosnak tűnik, csípőn. A biztonságosan megvarrt, megfelelő anyagú MT-ban 15-20 kg-s súlyig hordozhatjuk a gyermekünket...
A mei tai felkötési lehetőségei
- hogy a vállról ne csússzon le amikor a gyerek hátra van kötve
- hogy még jobban előre láthasson
Nyilvános helyen szoptatás



az MT tárolása és tisztitása

Ha a MT használaton kívül van, de nem akarjuk levenni, a derékpántot magunkon tartva, görgessük fel a body-t, és a vállpántokat is vezessük el a derekunk körül, majd kössük meg.Ha a MT-t eltesszük pl. a tároló zsákjába, érdemes négyfelé hajtani, és körécsavarni kisimítva a derékpántokat (ezek rövidebbek), majd a vállpántokat.
Ha a MT piszkos lesz, érdemes helyi tisztítást végezni, mert vannak tipikus koszolódási helyek: a vállpántok vége és a body felső része, ahol rágcsálhatja a baba. Langyos, szappanos vízzel mossuk át, és öblítsük ezeken a részeken. Ne mossuk túl gyakran, felesleges. Ha szükséges, mosáshoz tegyük párnahuzatba, hogy ne csavarodjanak meg a pántok, és mossuk ki mosógépben 30 fokon folyékony mosószerrel, öblítőt mellőzve. Alacsony fordulatszámon centrifugáljuk, kiterítve-lógatva szárítsuk. A kizárólag pamut anyagú részeken vasalhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések: